Skip to content

R&D medewerker

België, Vlaams Gewest, BruggeKwaliteit en R&D

Functieomschrijving

Het R&D team bij Be Food zorgt voor de ontwikkeling van innovatieve, duurzame en vooral kwalitatieve producten: gaande van smeersalades op basis van hummus tot ultraverse healthy meals of traiteurgerechten met net dat iétsje meer!

Het team bestaat uit 5 collega's in de site in Brugge, en omdat Be Food sterk groeit, willen we graag een extra collega toevoegen!


Wat kan je verwachten?

  • In eerste instantie zal je binnen het team worden opgeleid om op basis van bestaande recepturen, producten (stalen) aan te maken in onze ontwikkelingskeuken. Daarom is jouw liefde voor koken groot! Je brengt veel tijd door achter het fornuis, volgt nauwgezet de recepturen op en zorgt voor een uitstekend afgewerkt product dat naar onze (retail-) klanten vertrekt zodat zij kunnen beslissen of een product al dan niet wordt geaccepteerd (= introductie in de winkels!). Ook kunnen deze stalen dienen voor fotografie of labotesten. 
  • Je wordt ondergedompeld in de verschillende productietechnieken die deel uitmaken van ons productieproces en je leert hoe bepaalde grondstoffen reageren, welke combinaties mogelijk zijn (zowel op vlak van verpakkingen, grondstoffen als productietechnieken), ...
  • Je leert hoe een product van onze ontwikkelingskeuken wordt vertaald naar de productievloer en je zal zelf ook betrokken worden in de opvolging van nieuwe product-opstarten op de werkvloer! Dit doe je door een nauwe samenwerking met onze productieverantwoordelijke(n) en koks.
  • Op termijn groei je door tot volwaardig productontwikkelaar en zal jij dankzij jouw liefde voor food en het opvolgen van de nieuwste foodtrends, zelf ook nieuwe producten gaan ontwikkelen die kunnen worden voorgesteld aan onze klanten!
  • Je kan overweg of je wil leren werken met ons ERP pakket waarin alle recepten nauwgezet worden toegevoegd zodat dit een goeie basis is voor onze kostprijsberekening.

Vereisten

  • Jouw liefde voor koken en het opvolgen van de nieuwste foodtrends, zorgt ervoor dat jij je geen dag verveelt in onze proefkeuken.
  • Je hebt een bachelor voedingsmiddelentechnologie of een gelijkaardige opleiding achter de rug. Of we zijn onder de indruk van jouw jarenlange ervaring in een food-omgeving (inclusief horeca).
  • Je hecht veel belang aan kwaliteit en accurate opvolging van de recepten. Je leert hiervoor goed met ons ERP systeem te werken.
  • Je bent stressbestendig en je bent flexibel ingesteld.
  • Je kan goed zelfstandig werken en maakt graag deel uit van een goed draaiend team: je bent plichtsbewust en wil graag jouw verantwoordelijkheid opnemen.

of